L’ex-president de la Generalitat Artur Mas va assegurar ahir a París que el referèndum es durà a terme i se n’aprovarà el cos legal al parlament. Ho va dir en un acte acompanyat del periodista de ‘La Tribune’ Romaric Rodin. Mas va destacar la bona feina del president, Carles Puigdemont per a aconseguir que Catalunya pugui decidir el seu futur.

L’ex-president va lamentar novament que el govern espanyol no vulgui dialogar i va contraposar els casos d’Espanya i el Regne Unit, que si que va deixar votar els escocesos. ‘El govern espanyol no està acostumat a resoldre problemes polítics per la via política’, va explicar Mas.

També va reivindicar el càracter integrador i transversal del moviment sobiranista, i va negar que sigui un moviment de les elits. Pel que fa a la sentència del 9-N, que inhabilita Mas, Ortega, Rigau i Homs pel seu paper en la consulta, l’ex-president va recordar que és la primera vegada que es condemna per la via penal per posar urnes.

Artur Mas serà avui a Ginebra en l’últim dels tres actes en què ha participat. Dimarts va ser a Brussel·les amb el corresponsal del diari francès ‘Libération’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb