L’ex-president de la Generalitat Artur Mas va assegurar ahir a París que el referèndum es durà a terme i se n’aprovarà el cos legal al parlament. Ho va dir en un acte acompanyat del periodista de ‘La Tribune’ Romaric Rodin. Mas va destacar la bona feina del president, Carles Puigdemont per a aconseguir que Catalunya pugui decidir el seu futur.

L’ex-president va lamentar novament que el govern espanyol no vulgui dialogar i va contraposar els casos d’Espanya i el Regne Unit, que si que va deixar votar els escocesos. ‘El govern espanyol no està acostumat a resoldre problemes polítics per la via política’, va explicar Mas.

També va reivindicar el càracter integrador i transversal del moviment sobiranista, i va negar que sigui un moviment de les elits. Pel que fa a la sentència del 9-N, que inhabilita Mas, Ortega, Rigau i Homs pel seu paper en la consulta, l’ex-president va recordar que és la primera vegada que es condemna per la via penal per posar urnes.

Artur Mas serà avui a Ginebra en l’últim dels tres actes en què ha participat. Dimarts va ser a Brussel·les amb el corresponsal del diari francès ‘Libération’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb