Marzieh Afkham és la primera dona en ser nomenatda ambaixadora de l’iran, concretament a Malàisia el país musulmà més gran del món. Aquesta és la primera vegada que una dona ocupa una posició d’aquest nivell des de la revolució islàmica de 1979, va anunciar diumenge el ministre de Relacions Exteriors iranià, Mohammad Javad Zarif. Diplomàtica de carrera, Marzieh Afkham 50 anys ha estat la portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors des de 2013, any de l’elecció del president renovador Hassan Rouhani. Un home, Jaber Ansari, succeirà Afjham com a portaveu del ministeri.

Després de la seva elecció,  Rouhani havia demanat als seus ministres de nomenar dones a llocs importants i anteriorment havia dit que “la discriminació no seria tolerada” en el seu govern. Ell mateix ha nomenat a tres dones d’onze vicepresidents.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.