El cap de govern d’Andorra, Antoni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, es van reunir ahir a París amb el copríncep francès, François Hollande, al Palau de l’Elisi. Era una de les trobades habituals amb els coprínceps, per informar de la situació política i econòmica d’Andorra.

Martí va informar  Hollande de la decisió recent del tresor dels Estats Units d’avalar les mesures adoptades per les autoritats andorranes en el cas del BPA. Martí va dir que l’executiu continuaria treballant per enfortir la plaça financera andorrana.

Així mateix, li va explicar l’evolució del procés de reforma, especialment els dos acords signats: l’acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal amb la UE i el multilateral amb l’OCDE per a l’intercanvi automàtic en matèria tributària.

Aquestes negociacions –va dir Martí– continuaran, com també les converses sobre el marc sectorial, que havien començat fa poc. El primer punts marcat a l’agenda és el que fa referència a la lliure circulació de mercaderies. Segons el cap de l’executiu, les autoritats europees són sensibles a les particularitats d’Andorra i treballen amb la voluntat de trobar solucions per un equilibri entre l’homogeneïtat del mercat europeu i les especificitats del país.

El copríncep francès va refermar el suport de la República Francesa a Andorra en aquest procés negociador.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.