La diputada d’ERC ha atès els mitjans a la sortida del Tribunal Suprem, d’on n’ha sortit en llibertat amb una fiança de 60.000 euros. Segons que ha explicat, ha defensat davant el magistrat Pablo Llarena els seus drets com a diputada: ‘En exercici de les nostres funcions, hem defensat el dret de votar dels ciutadans de Catalunya’.

Rovira volia atendre més mitjans, però un grup d’ultres li ho ha impedit. Militants d’ERC han fet un mur humà per a evitar que es poguessin acostar a ella, i Rovira ha pujat a una furgoneta i ha marxat.

Segons fonts d’ERC, Rovira ha recordat al jutge que el Parlament de Catalunya ja va aprovar una declaració d’autodeterminació el desembre del 1989 i que, aleshores, com que no hi havia una majoria independentista, no se li va donar importància. ‘No pot ser que, quan l’independentisme era minoritari, no hi hagués cap problema, i ara que és majoritari, sigui un delicte. Això és  clarament antidemocràtic i vulnera tots els principis d’un Estat de dret i democràtic’, ha dit a Llarena segons ERC.

També ha defensat el dret a la inviolabilitat parlamentària, i ha argumentat que als diputats no els correspon fer un control previ de constitucionalitat i que, per tant, les seves votacions estan absolutament protegides i més en el seu cas, que no tenia cap requeriment ni advertiment.

La fiscalia i l’advocacia de l’estat han sol·licitat presó eludible amb fiança, mentre que l’acusació popular, exercida pel partit d’ultradreta Vox, ha demanat presó incondicional en entendre que existeix risc de fugida i de reiteració delictiva.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]