L’ex-vice-presidenta del govern espanyol María Teresa Fernández de la Vega serà a proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la nova presidenta del Consell d’Estat espanyol, on ja ocupava un càrrec de consellera des de la sortida del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. De la Vega (València, 1949) substituirà el conservador José Manuel Romay de Beccaria, que va posar la institució al servei de l’estratègia del govern de Mariano Rajoy per portar al TC el procés independentista. Com a presidenta del Consell d’Estat, De la Vega té potestat de convocar els plens que han d’emetre dictàmens a petició del govern espanyol. Es tracta d’informes preceptius però no vinculants que avalen, o no, les lleis, recursos i actuacions legals del govern espanyol. L’ex-vice-presidenta del govern espanyol, que aquest dilluns va assistir a l’acte d’homenatge a Carme Chacón que va tenir lloc al Centre Cultural Blanquerna, seu de la Generalitat de Catalunya a Madrid, és jutgessa, i ha viscut una llarga trajectòria política com a diputada del PSOE, secretària d’Estat de Justícia, vice-presidenta, ministre de la presidència i portaveu del govern de Zapatero.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb