La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat el nomenament de María José Lloria com a comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut, una figura creada per a l’abordatge de l’estudi de les millores necessàries en atenció primària i comunitària.

Aquest anunci es produeix després de l’anunci dilluns 21, durant el Debat de Política General, del president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre la creació d’una comissió d’atenció primària per a promoure els canvis que requereix la xarxa de salut en el context de la pandèmia del coronavirus.

Lloria és directora d’Infermeria d’Atenció Primària de l’Hospital La Fe des de l’any 2014. Es va diplomar en Infermeria el 1983 i és especialista en Radiologia i Electrologia per la Facultat de Medicina de la Universitat de València. També té estudis en Psicologia.

María José Lloria ha estat responsable del projecte Abucasis –d’informatització del sistema sanitari– i infermera cap del Servei d’Atenció i Informació al Pacient (SAIP) a La Fe. Ha compatibilitzat la seva experiència professional amb la docència, en ser col·laboradora docent en la formació pràctica dels alumnes de l’Escola d’Infermeria de l’Hospital La Fe i responsable de múltiples sessions de formació dirigida al personal facultatiu d’aquest departament. Des de febrer del 2015 és, a més, presidenta de la Comissió de Sensibilització contra la Violència de Gènere.

Segons que informa el govern valencià, la comissionada té la funció d’impulsar l’elaboració del Pla de transformació i innovació de l’Atenció Primària i Comunitària per a la seva posterior implantació, tot conjuminant les necessitats de la ciutadania i la corresponsabilitat de tots en la salut amb el coneixement científic i la innovació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.