La cantautora Maria del Mar Bonet celebra els cinquanta anys sobre els escenaris amb una ronda de concerts a diverses ciutats, entre les quals hi ha Barcelona i Palma, per a presentar el seu nou disc, ‘Ultramar’. Bonet actuarà divendres al Liceu a Barcelona i la setmana vinent a Palma, però ja va obrir la ronda diumenge al Teatre Principal de València.

El nou disc combina la música tradicional cubana amb la música contemporània i el jazz més llatí de la Mediterrània. En la presentació, la cantautora va explicar que el seu àlbum contenia cançons adaptades de músics cubans i harmonies de la Mediterrània i del camp de Cuba. Els cantants cubans José María Vitier, Jorge Reyes, José Luis Cortés i Pancho Amat l’acompanyen en una ronda que passarà per València, Barcelona, Madrid, Palma i l’Havana.

La relació de Bonet amb Cuba va enfortir-se a partir del 2011, quan la cantant va rebre el premi Cubadisco Internacional per l’àlbum ‘Bellver’. L’any següent va obtenir el guardó al Grand Teatro Lázaro Peña, on va actuar amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba i alguns músics que ara han col·laborat en el seu nou disc, com ara el mateix Reyes. Tot plegat va ser l’embrió d”Ultramar’, un disc que tornarà a portar-la a l’Havana.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb