El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall està disposat a asseure’s a negociar en una mateixa taula amb Ada Colau i el candidat socialista, Jaume Collboni, per a ‘contrastar, confirmar i analitzar amb detall el grau de distància, proximitat i contradicció’, ha dit. ‘La senyora Ada Colau insisteix en un pacte amb el PSC, però no ho ha concretat. Nosaltres avui proposem d’asseure’ns. I no posem cap inconvenient que en aquesta taula també hi hagi el senyor Jaume Collboni.’

Tanmateix, la resposta no ha tardat a arribar. Laia Bonet, regidora del PSC, ha dit que no donaria suport a Maragall per a la investidura a l’Ajuntament de Barcelona. En un fil de piulades a Twitter, ha dit que els socialistes barcelonins, després de la investidura, dialogarien amb totes les forces municipals per atènyer grans pactes de ciutat. D’aquesta manera, el PSC tanca la porta a la proposta de Maragall.

De fet, Maragall ja va proposar de tenir una reunió bilateral amb Collboni, que la va refusar. D’aleshores ençà, tots dos han fet públic que no volen construir un tripartit, però ara Maragall torna a proposar un diàleg. Tot plegat, després de les declaracions de Colau aquest passat cap de setmana, que ha dit que la seva voluntat era liderar un tripartit.

Amb tot, Maragall diu que està decidit a treballar fins a l’últim minut per un acord de govern amb Barcelona en Comú. Per això, com a llista més votada, ha dit que presentaria la seva candidatura. ‘Hem arribat al moment de les decisions. Jo no em quedaré esperant l’aplicació automàtica de la llei electoral. Presentaré la meva candidatura formal per ser alcalde de Barcelona’, ha dit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.