Es posa en marxa un nou mapa interactiu d’indicis d’ós a Catalunya

  • El plànol també vol ser una eina de millora en l'afavoriment de la coexistència de l'ós amb el sector primari local

VilaWeb
ACN
01.04.2021 - 11:36
Actualització: 01.04.2021 - 11:39

El Departament de Territori i Sostenibilitat conjuntament amb Forestal Catalana ha impulsat en marc del projecte Poctefa LOUPO el mapa d’indicis d’ós a Catalunya. Es tracta d’un mapa interactiu que posa a disposició de la ciutadania totes les dades d’indici de presència d’ós al territori. Aquest plànol no dóna la ubicació exacta de l’indici perquè l’ós és una espècia protegida, en perill d’extinció, sinó que n’informa de les característiques i el situa en una quadrícula de vuit quilòmetres quadrats. Totes les dades s’actualitzen cada 24 hores. A més de facilitar informació en un termini molt curt de temps el mapa també vol ser una eina de millora en l’afavoriment de la coexistència de l’ós amb el sector primari local.

Fins ara les dades disponibles que es podien consultar a través de la web de Territori i del Consell General d’Aran s’introduïen de forma manual. Amb la digitalització de tot el procés, ara a través d’una aplicació mòbil els tècnics de camp poden introduir de forma àgil i ràpida les dades al moment.

Tots els tècnics i agents rurals encarregats del seguiment d’ós bru disposen d’un dispositiu mòbil amb una aplicació per l’entrada d’aquestes dades. Un cop el tècnic de camp introdueix i envia les dades des de l’app, aquestes van a parar a una base de dades geogràfica central de forma instantània. El geoportal publica les dades que es van enviant a la base de dades central. S’hi poden consultar les dates dels indicis, el tipus i la seva validació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any