Milers de persones han participat en les diverses manifestacions a Lleó, Ponferrada i Villablino per a denunciar la greu situació socioeconòmica de la zona. Les marxes, convocades per la UGT i CCOO amb el lema ‘És el moment de Lleó. Solucions ja’, s’han acabat convertint amb un clam per la independència de Lleó de Castella. De fet, fins i tot la xarxa se n’ha fet ressò amb l’etiqueta #Lexit.

Segons dades dels convocants, unes 80.000 persones han participat en les tres manifestacions. Tanmateix, la subdelegació del govern espanyol ha rebaixat la xifra fins als 48.000 assistents. 35.000 a la ciutat de Lleó, 11.000 a Ponferrada i 2.000 a Villablino.

A part de la UGT i CCOO, les marxes han comptat amb el suport de bona part de les organitzacions empresarials, sindicats agraris, partits polítics i entitats de la societat civil. Fins ara, setze ajuntaments de la zona, inclòs el de Lleó, han aprovat mocions per a separar-se de Castella.

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb