L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre d’enguany amb el lema ‘Fem la República Catalana’.  La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, deia: ‘Hem de sortir al carrer aquest Onze de Setembre per demanar que es faci efectiu el mandat de l’1-O. Que tots els qui van sortir a votar ens acompanyin; la societat organitzada ha empès per arribar fins aquí, conjurem-nos col·lectivament per acabar la feina, fer el cim d’una vegada.’

El recorregut
La manifestació a Barcelona començarà previsiblement a les 17.14, com ha estat habitual aquests darrers anys. El recorregut serà aproximadament del Palau Reial a Glòries, tot i que l’ANC avisa que podia haver-hi canvis a mesura que s’acosti la data. S’ha descartat fer la manifestació on són reclosos els presos polítics perquè, segons els organitzadors, les mobilitzacions per a reclamar-ne l’alliberament ‘seran continuades’.

Les samarretes
Les samarretes, fetes a Catalunya, seran de color corall, el de les brides de les urnes del primer d’octubre. I és que el referèndum –’el dia que vàrem guanyar’–, serà el fil argumental tant de la campanya d’estiu com de la Diada. A la samarreta, també hi apareix el perfil ‘’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya, el Pedraforca: ‘Som molt més amunt de quan vàrem començar i en el trajecte hi ha obstacles. I entre les fites aconseguides, en destaca una, el referèndum de l’1-O. Hem aconseguit exercir el dret d’autodeterminació i ara hem de fer cim’, deia Paluzie. Les samarretes ja es poden reservar a la botiga de VilaWeb, les comandes es podran recollir a partir de la primera setmana d’agost.

Les inscripcions
De la mateixa manera que hi ha una samarreta per a la manifestació, el recorregut també es dividirà en trams i hi haurà l’opció d’inscriure-s’hi. L’ANC i Òmnium han informat que activaran a final de juliol el web on fer les inscripcions.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]