Els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) han detingut sis persones en el marc de la investigació de l’ex-gerent de l’Hospital General de València Sergio Blasco. Entre els detinguts hi ha el seu germà, Francisco Blasco. La policia ha començat a escorcollar aquest matí la seu de la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana per a cercar documentació i expedients de contractació dels anteriors governs del PP. Segons que han confirmat fonts pròximes al departament a l’ACN, els agents han requerit informació de les adjudicacions per a subministraments de serveis.

L’operació formaria part de les diligències ordenades per un jutjat d’instrucció de València pels contractes signats per l’anterior gerent de l’Hospital General de València, Sergio Blasco, nebot de l’exconseller de Solidaritat Rafael Blasco, que compleix una pena de presó per desviar fons destinats al Tercer Món en el cas Cooperació. A més, hi ha una vintena de registres en altres punts de la ciutat.

La causa va començar quan Esquerra Unida va interposar una denúncia el 2014 en què feia referència a una presumpta trama de corrupció d’adjudicacions sanitàries a empreses privades per valor d’uns vint-i-nou milions d’euros. Diverses companyies haurien rebut nombroses adjudicacions públiques entre els anys 2001 i 2012 de la conselleria de Sanitat, el Consorci Hospital General Universitari i la Diputació de València.

Paral·lelament a aquest assumpte, Esquerra Unida també va denunciar Sergio Blasco el 2014 per la construcció de diversos hospitals al Perú, però aquest assumpte es va arxivar. Blasco va dimitir del seu càrrec el novembre, dies després de la decisió del jutjat d’investigar aquesta causa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]