El municipi riberenc Riba-roja d’Ebre va esdevenir un important centre de producció d’oli de ginebre a l’època preindustrial, documentat ja des de principis del segle XVII. Tot i el pas del temps, ha conservat el nombre més elevat de forns d’elaboració d’oli de ginebre –que s’obté de la fusta de troncs i arrels del Juniperus oxycedrus, comunament anomenat càdec i amb nombroses propietats antisèptiques, antiinflamatòries, cicatritzants, parasiticides i pesticides– de tota la península Ibèrica.

Tot un patrimoni que el cicle de conferències sobre aquests forns i l’exposició que les acompanya al Museu Etnològic i de les Cultures del Món de Barcelona posa en valor. Els ponents ajudaran a entendre millor aquest valuós patrimoni etnològic i arquitectònic: des de les característiques de l’oli de ginebre i les seves propietats al seu procés d’extracció, passant pels mètodes de construcció i funcionament dels forns fins als usos actuals del producte.

Llegeix la notícia sencera al Tornaveu fent clic aquí.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.