La secretària general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) d’UGT PV, Lola Navarro, serà la primera representant dels treballadors en el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, la nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV), durant un període de sis mesos. A Navarro seguiran María Soledad Fernández (CCOO PV) i Jaume Muñoz (Intersindical Valenciana). Així ho han decidit els tres sindicats, ja que la Llei del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d’Àmbit Autonòmic de Titularitat de la Generalitat estableix que, fins que no es conformi la plantilla de la Corporació i les seves societats, seran els sindicats que tinguin una representació mínima del 10% de delegats en el conjunt del sector públic de la Generalitat valenciana els que faran la proposta de la persona representant dels treballadors en el Consell Rector.

Per aquesta raó, UGT, CCOO i Intersindical han acordat que aquesta representació es realitzarà de manera rotatòria entre els tres sindicats, a través de períodes de sis mesos. En el cas que l’elecció dels representants unitaris encara no s’haguera portat a terme, la representació en el Consell Rector es continuarà ostentant per les persones designades i en el mateix torn.

La rotació començarà per la representació d’UGT seguida de la de CCOO i Intersindical, seguint el pes que tenen els sindicats en el marc sector públic instrumental. Tot i que es reserven el dret a modificar els seus representants, les persones proposades per a formar part del Consell Rector són Lola Navarro, María Soledad Fernández i Jaume Muñoz.

En el document subscrit pels tres sindicats, es comprometen a compartir la informació i els documents que coneguin en la seva condició de membres del Consell Rector, així com a ‘continuar defensant els interessos dels treballadors acomiadats com a conseqüència del tancament arbitrari de l’antiga RTVV SAU’.

Alhora, els sindicats, com a membres del Consell Rector, participaran activament aportant tot tipus d’iniciatives que possibiliten ‘avançar cap a una ràdio i una televisió verdaderament valenciana, de qualitat, pública i plural’.

El Consell Rector, màxim òrgan de govern i administració de la Corporació Valenciana de Mitjans, estarà format, a més de per un representant dels treballadors, per cinc persones elegides per les Corts a proposta dels grups parlamentaris; una persona a proposta del Consell de la Ciutadania; dues persones designades pel Consell Audiovisual del País Valencià; i una persona més elegida per les Corts per a ocupar la presidència a proposta del mateix Consell Audiovisual.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb