L’Oficina del Cens Electoral ja ha començat a enviar les paperetes per al vot per correu d’aquells electors residents o a l’estranger, però puntualitza en una nota a la web que aquests enviaments els fa a mesura de què disposa de les paperetes de les candidatures i afegeix que el seu termini per a enviar les paperetes a tots aquells qui prèviament han sol·licitat el vot per correu expira el 15 de setembre. L’Oficina del Cens Electoral ha començat a enviar les paperetes quan el Tribunal Constitucional espanyol ha resolt els recursos d’impugnació contra diferents candidatures interposats per la formació Guanyem.

El termini per a enviar les paperetes començava el 7 de setembre, de manera que el procés per al vot per correu s’ha retardat tres dies. L’Oficina del Cens Electoral té fins el 15 de setembre per a enviar els sobres amb les paperetes als residents a l’estranger i als catalans que són temporalment fora de Catalunya. El termini s’allarga fins el 20 de setembre per als catalans que han sol·licitat votar per correu a Catalunya.

Una vegada rebin el sobre amb les paperetes, els residents a Catalunya i els qui són temporalment a l’estranger poden emetre el vot per correu fins el 23 de setembre, i els qui són residents a l’estranger, fins el 22 de setembre. Aquests últims disposen a més de la possibilitat de fer el dipòsit a urna a les ambaixades i consolats del 23 al 25 de setembre.

Aquells residents a Catalunya que encara no han presentat la documentació per a sol·licitar el vot per correu, ho poden fer fins el 17 de setembre, mentre que per als qui són a l’estranger el termini va expirar el 29 d’agost.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que allargui el termini perquè els catalans residents a l’estranger puguin votar per correu el 27 de setembre.

El motiu de la petició és que a conseqüència del recurs presentat al Tribunal Constitucional per Guanyem contra la prohibició de presentar-se a la demarcació de Barcelona i de l’ús del logotip per a tot Catalunya encara no s’ha pogut enviar la documentació per a poder votar per correu a l’exterior.

Si la JEC ho accepta, Governació sol·licita que l’escrutini general es prorrogui fins el 30 de setembre.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb