L’Oficina del Cens Electoral ja ha començat a enviar les paperetes per al vot per correu d’aquells electors residents o a l’estranger, però puntualitza en una nota a la web que aquests enviaments els fa a mesura de què disposa de les paperetes de les candidatures i afegeix que el seu termini per a enviar les paperetes a tots aquells qui prèviament han sol·licitat el vot per correu expira el 15 de setembre. L’Oficina del Cens Electoral ha començat a enviar les paperetes quan el Tribunal Constitucional espanyol ha resolt els recursos d’impugnació contra diferents candidatures interposats per la formació Guanyem.

El termini per a enviar les paperetes començava el 7 de setembre, de manera que el procés per al vot per correu s’ha retardat tres dies. L’Oficina del Cens Electoral té fins el 15 de setembre per a enviar els sobres amb les paperetes als residents a l’estranger i als catalans que són temporalment fora de Catalunya. El termini s’allarga fins el 20 de setembre per als catalans que han sol·licitat votar per correu a Catalunya.

Una vegada rebin el sobre amb les paperetes, els residents a Catalunya i els qui són temporalment a l’estranger poden emetre el vot per correu fins el 23 de setembre, i els qui són residents a l’estranger, fins el 22 de setembre. Aquests últims disposen a més de la possibilitat de fer el dipòsit a urna a les ambaixades i consolats del 23 al 25 de setembre.

Aquells residents a Catalunya que encara no han presentat la documentació per a sol·licitar el vot per correu, ho poden fer fins el 17 de setembre, mentre que per als qui són a l’estranger el termini va expirar el 29 d’agost.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que allargui el termini perquè els catalans residents a l’estranger puguin votar per correu el 27 de setembre.

El motiu de la petició és que a conseqüència del recurs presentat al Tribunal Constitucional per Guanyem contra la prohibició de presentar-se a la demarcació de Barcelona i de l’ús del logotip per a tot Catalunya encara no s’ha pogut enviar la documentació per a poder votar per correu a l’exterior.

Si la JEC ho accepta, Governació sol·licita que l’escrutini general es prorrogui fins el 30 de setembre.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb