L’ex-president de Noves Generacions del País Valencià, José Luis Bayo, ha lliurat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) 10.000 firmes recollides a la plataforma Change.org on demanen que s’alliberi l’ex-president de la Generalitat Eduardo Zaplana. El manifest insta l’òrgan de govern dels jutges a intercedir davant la jutgessa d’Instrucció número 8 de València ates l’estat de salut de Zaplana, que pateix leucèmia.

Bayo ha dit que la defensa de l’ex-president ha presentat cinc informes mèdics del cap d’Hematologia de l’Hospital de la Fe de València on acredita el risc que hi ha si Zaplana, actualment al centre mèdic, torna a ingressar a la presó de Picassent. ‘Creiem que per qüestions humanitàries, i sense entrar en altres qüestions, s’ha de posar en llibertat i considerar que l’ex-president Zaplana puga estar en arrest domiciliari o en el que considere oportú la titular del Jutjat número 8 de València’, ha assenyalat Bayo, que continuarà arreplegant firmes de suport.

‘Demane que la Justícia tinga caritat cristiana, humanitat o una mica de seny’, ha dit. A més, ha comparat la situació de Zaplana amb la d’alguns presos d’ETA i ha ironitzat que l’ex-president ‘pareix ser que és responsable de l’Armagedon’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb