El presumpte membre d’ETA Mikel Irastorza, considerat en el seu moment dirigent de l’organització, ha estat posat en llibertat provisional a França aquest dilluns a la nit mentre espera judici al país veí, segons van confirmar a Europa Press fonts de policials.

Irastorza, que havia estat detingut el 5 de novembre del 2016 en la localitat labortana d’Ascain i que està acusat per associació de malfactors amb finalitats terroristes a França, ha sortit de la presó francesa de Fleury-Merogis, on ha estat rebut per diverses desenes de persones a dos quarts d’una d’aquest dimarts en l’estació de localitat basca de Baiona, segons han informat Europa Press fonts d’Etxerat.

Mikel Irastorza estava en parador desconegut des del 2008 i va ser arrestat juntament amb una parella formada per Xabier Arin Baztarrika, de 59 anys, i Denise Arin, de 56 anys. El primer d’ells era un històric membre de l’Esquerra Abertzale que, amb anterioritat, va ser condemnat a tres anys de presó per col·laboració amb associació de malfactors. Després de sortir de la presó de Fleury-Merogis.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]