Llegums: molt més que un aliment saludable

  • Cinquena fitxa col·leccionable del club de la cuina familiar

Cada vegada mengem menys llegum però, en canvi, és un aliment molt saludable. A nivell nutricional, el llegum conté fibra que ens ajuda a regular la nostra funció intestinal i a sentir-nos saciats. També ens aporta vitamines, minerals, proteïnes… Però, el més important de menjar llegum és que ens ajuda a desplaçar de la nostra dieta aliments superflus, precuinats o poc saludables. Per exemple, sabem que cal prioritzar el consum d’aliments d’origen vegetal i reduir el consum de carn vermella i processada. En aquest punt, el llegum ens hi pot ajudar moltíssim. Es tracta d’un aliment que, a part de ser ben barat, no conté sal ni grasses trans ni té una alta densitat calòrica. Per tot plegat, menjar llegum és beneficiós per a la nostra salut i ens pot ajudar a prevenir malalties cardiovasculars, diabetis, hipertensió, hipercolesterolèmia…

A continuació us oferim la cinquena fitxa col·leccionable del club de la cuina familiar, on trobareu una programació setmanal de dinars variats elaborats amb llegums, així com una original i deliciosa recepta per preparar una hamburguesa de llenties amb els vostres fills com la de la fotografia.

Si voleu continuar llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any