El jutge Pablo Llarena, instructor de la causa contra el procés, manté les euroordres contra els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín i ha demanat el suplicatori al Parlament Europeu perquè els retiri la immunitat. Aquest dilluns, d’acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras, el Parlament Europeu va reconèixer Puigdemont i Comín com a eurodiputat de ple dret des del 2 de juliol, quan es va constituir la cambra.

Així funciona el suplicatori a l’Eurocambra a què podrien sotmetre Puigdemont i Comín 

Llarena també ratifica l’ordre de detenció a l’estat espanyol i determina que poden ser arrestats en territori espanyol. Segons Llarena, la immunitat no s’aplica a l’estat perquè són processats i no cal demanar suplicatori per poder-los arrestar a Espanya.

A banda, el magistrat del Suprem demana a la justícia belga que deixi sense efecte els terminis per resoldre sobre les euroordres fins que el Parlament Europeu decideixi sobre els suplicatoris. A primers d’any, Bèlgica ja va suspendre les euroordres contra Puigdemont i Comín.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb