Iratxe García, cap de delegació del PSOE al Parlament Europeu, ha provat de contrarestar desesperadament l’interès d’alguns eurodiputats per l’empresonament de Carme Forcadell. Un total de trenta-cinc han signat un manifest exigint-ne l’alliberament, document que s’ha presentat avui a la cambra. Poques hores abans de l’acte, García ha enviat un correu a tots els eurodiputats justificant l’empresonament dels polítics independentistes i especialment, de Forcadell.

Entre els arguments esgrimits, García diu que Forcadell ha de ser jutjada pel Tribunal Suprem perquè ‘era membre d’un parlament autònom’ i ‘que els fets processats tenen implicacions tant dins el territori català com fora’.

També refusa la queixa de la defensa de Forcadell, que argumenta que l’acusació de Llarena es fonamenta exclusivament en un informe policíac i que els testimonis i proves sol·licitats han estat rebutjats. García diu que no és el moment de fer aquestes sol·licituds, perquè no pertoca fer-ho durant la instrucció.

Creu que els eurodiputats que fan costat al moviment independentista donen al Parlament Europeu fan una impressió ‘desvirtuada i inexacta, amb l’únic propòsit de donar suport a una causa’ que no té el suport de la ‘meitat de la societat catalana, ni de la d’institucions europees’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb