Vaga general
Imatge de la vaga del 3 d'octubre de 2017

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC pot esdevenir la primera gran acció de protesta contra el judici dels presos polítics. Prevista els dies 5, 6 i 7 de febrer, quan es compliran set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP i previsiblement començarà el judici, l’acció ha rebut el suport de les principals organitzacions independentistes. Les darreres d’afegir-s’hi, els grups que formen el govern: ERC i Junts per Catalunya.

ERC ha explicat que comparteix les raons de caràcter social i laboral que fonamenten la vaga, com ara la derogació completa de la reforma laboral del PP, ‘i que el govern del PSOE manté’, ha dit Marta Vilalta, portaveu d’ERC.

Albert Batet, de Junts per Catalunya, també ha assegurat el suport ‘a totes les mobilitzacions permanents de denúncia del judici injust’ al Primer d’Octubre, en referència a la convocatòria de vaga per part de la Intersindical-CSC. ‘JxCat sempre farà costat a la unitat d’acció’, ha dit.

La CUP divendres ja va adherir-se a la crida del sindicat: ‘Sobren raons per a una vaga general’, va dir el diputat de la CUP Carles Riera en un comunicat. La CUP es compromet també a treballar perquè tingui el màxim de seguiment; considera que els drets socials i laborals són amenaçats de fa temps i que els drets civils i polítics perillen.

Entre les entitats civils que s’han adherit a la vaga, també hi ha l’ANC i Òmnium, ja d’ençà del dia de l’anunci, i ahir s’hi va afegir el sindicat Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC).

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb