Aquest cap de setmana una cinquantena d’editorials independents prenen el centre de Besalú per omplir-lo de llibres, poesia, debats, concerts, recitals i petits espectacles. Es tracta de la fira Liberisliber, una trobada que aplega editors de tot el país, entre els quals hi ha segells petits però amb molt renom com ara 3 i 4, Comanegra, Club Editor, La Breu Edicions, Raig Verd, l’Altra Editorial, Edicions del Periscopi…

A la fira d’enguany s’hi presentaran una dotzena de títols de narrativa, ficció, poesia i infantil i hi signaran més de cinquanta autors. Però un dels punts forts del Liberisliber és l’apartat de diàlegs, en què alguns autors debaten sobre teatre –Jordi Casanovas, Carol López i Pau Miró–, economia –els catedràtics Antón Costas i Juan Torres–, cinema –Albert Serra–, periodisme literari, humor gràfic…

La poesia també és molt present en el festival en forma d’un vermut poètic on es presenten les novetats de la temporada, un recital en què Blanca Llum Vidal recitarà Caterina Albert, i la famosa Escaramussa poètica, que enguany serà protagonitzada per Glòria Coll, Edgardo Dobry, Guillem Gavaldà, Montse Gort, Nathalie Karagiannis i Joan Vigó. L’actor espanyol Alberto San Juan oferirà un recital de poesia de Pedro Salinas.

També hi haurà espai per una trobada d’il·lustradors, activitats per a la mainada, petites representacions de teatre de carrer i la projecció del film sobre Alexandre Deulofeu, conegut popularment com el Nostradamus Català. Finalment, com és tradicional, la fira s’acabarà amb un concert, que enguany anirà a càrrec de Roger Mas. El músic de Solsona presentarà els temes del seu darrer treball, Irredempt.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb