Liberisliber és una fira d’editorials independents que es fa a Besalú des de fa nou anys i, segons els organitzadors, es caracteritza per defensar la bibliodiversitat. Això vol dir que durant un cap de setmana s’apleguen en aquest poble medieval un bon reguitzell d’editorials provinents de tots els racons del país i pertanyents a àmbits ben diferents. Hi ha editorials petites però amb molt prestigi que amb el pas del temps han aconseguit un catàleg ben lluït d’autors nacionals i internacionals, segells especialitzats en poesia, en llibres per a infants, art, estudis de recerca… I així, fins a arribar a seixanta-tres. Perquè una de les novetats de la fira és que s’ha ampliat l’espai i, d’aquesta manera, també ha crescut la xifra d’editorials convidades.

A la zona del Prat de Sant Pere i la plaça dels Claustres s’hi farà la fira editorial, una oportunitat única per a comprar llibres, discutir i deixar-se aconsellar pels editors de les obres. A més, s’hi estrenaran una dotzena de títols, entre els quals El fugitiu que no se’n va, de Raül Garrigasait (Edicions de 1984), Els límits del Quim Porta, de Josep Pedrals (Labreu Edicions) i El Crist de nou crucificat, de Nikos Kazantzakis, una versió traduïda per Joan Sales i revisada per Pau Sabaté (Club Editor).

Més enllà del mercat, el Liberisliber es caracteritza per les presentacions que completen la fira. Enguany, es tractaran qüestions com la filosofia, el cinema i el periodisme, i hi participaran, entre més, Jaume C. Pons Alorda, Bernat Dedéu, Mercè Ibarz, Isaki Lacuesta, Joaquim Nadal, Agustí Villaronga, Mireia Ros, Miguel Morey, Joan-Carles Mèlich, Neus Tomàs, Esther Vivas, Antonio Baños. També continuen les seccions consolidades, com ara els recitals de poesia, que tindran Marguerite Duras com una de les protagonistes, i la música, amb un espectacle intimista d’Adrià Puntí i les noves cançons d’Ivette Nadal.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.