La multinacionals sud-coreana LG ha anunciat que cancel·la la seva participació al Mobile World Congress (MWC) d’enguany pel coronavirus. En un comunicat, LG assegura que ha pres aquesta decisió perquè ‘elimina completament el risc d’exposar els treballadors d’LG al virus en viatges internacionals’. La companyia afirma que substituirà el MWC per ‘altres actes per anunciar els nous mòbils del 2020’. En paral·lel, la direcció del MWC ha afirmat que l’impacte del coronavirus és ‘mínim’ i que el certamen es farà amb normalitat.

D’altra banda, la companyia xinesa ZTE ha fet marxa enrere i, finalment, sí que participarà en la cimera. Ahir el portaveu de ZTE va explicar al portal ‘The Verge’ que arran de la crisi del coronavirus membres de la companyia havien tingut problemes amb els visats per entrar a la UE i que havien preferit cancel·lar la seva presència al MWC perquè ‘simplement no volem fer sentir incòmoda la gent’. Tanmateix, hores després han dit en un comunicat que seran al Mobile, però que sí que cancel·len la conferència de premsa de dispositius, inicialment programada pel 25 de febrer.

El programa preventiu del MWC

Els responsables del MWC han aplicat un programa preventiu per evitar el risc del coronavirus que inclou neteja i desinfecció de tots dels punts d’interès com àrees de càtering o pantalles tàctils públiques, entre d’altres.

A banda, incrementarà els punts d’assistència mèdica i promourà una campanya de prevenció a través de les xarxes i al mateix punt de la fira. Hi haurà material de desinfecció a disposició del públic i es formarà tot el personal en mesures preventives.

El govern no cancel·larà el MWC

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha descartat que es plantegi la cancel·lació del MWC pel coronavirus. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha respectat les decisions d’LG i ZTE que han anul·lat la seva participació en la fira de mòbils barcelonina i ha defensat que des de la Generalitat ‘s’han pres totes les mesures’. Per a Chacón començar a suspendre esdeveniments com el Mobile portaria ‘a una política d’aïllament país per país’. D’altra banda, ha reconegut que sí que hi poden haver afectacions a les duanes, que estan actualment tancades per l’any nou xinès, o per reunions que es poden suspendre per precaució i que els efectes s’hauran d’analitzar amb el temps.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb