L’ex-directiu de la constructora Ferrovial, Pedro Buenaventura, ha negat conèixer a l’ex-tresorer de CDC Daniel Osàcar, ni el seu predecessor Carles Torrent, en la seva declaració en el judici del Cas Palau. A més, ha assegurat que només es reunia amb Fèlix Millet i Jordi Montull per tractar sobre les obres de remodelació de l’edifici.

Buenaventura ha afegit que els onze milions d’euros que Ferrovial va donar al Palau entre els anys 2000 i 2010 es van dedicar a patrocinar concerts. No obstant això, ha assegurat que Millet pressionava Ferrovial perquè fes més patrocinis a l’entitat. Ha negat que es destinessin a finançar irregularment partits polítics.  ‘Rotundament no’, ha contestat a la pregunta del fiscal sobre si s’havia servit de CDC per obtenir adjudicacions d’obra pública.

Els retards i la complexitat de les obres del Petit Palau, a càrrec de Ferrovial, van comportar ‘tensions’ segons Buenaventura. Per aquest motiu es va reunir sovint amb Millet fins l’any 2004, quan va acabar la remodelació. Ha reconegut una reunió amb l’ex-director del Palau i l’ex-dirigent de CDC Jaume Camps per tractar aquest conflicte perquè Camps era l’advocat de les dues parts.

L’ex-directiu de Ferrovial ha desvinculat de la constructora cinc de les nou adjudicacions de les obres de la Línia 9 del Metro, dues perquè ell era a Polònia i tres perquè es van fer durant el govern tripartit. Ha afegit que no hauria tingut sentit pagar comissions a CDC quan era a l’oposició, i ha recordat que el 2006 ell va deixar Ferrovial.

La declaració de Buenaventura coincideix amb la de Daniel Osàcar, que ahir també va afirmar que no coneixia personalment al directiu de Ferrovial i que havia coincidit amb ell per primera vegada en el judici. Aquestes dues versions contrasten amb les defenses de Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, que van assegurar que la constructora finançava CDC a canvi de comissions per l’adjudicació d’obra pública.

Més informació

Mas sobre el Cas Palau: ‘La via penal no és una tertúlia, s’han de demostrar les coses’

L’ex-tresorer de CDC Daniel Osàcar nega les acusaions de Millet: ‘Tot aixo és fals’

Jordi Montull: ‘Primer era un 3% i després un 4% perquè CDC volia més diners’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]