L’exassessor jurídic del Palau Raimon Bergós ha negat que ell volgués presentar factures per duplicat davant de les inspeccions de l’Agència Tributària, com va assegurar l’exdirectora financera Gemma Montull en la seva declaració com a acusada. En resposta al fiscal, Bergós ha negat conèixer el desviament de fons de Millet i que volgués enganyar a Hisenda amb falsos convenis o factures duplicades. De fet, ha dit que els antics dirigents del Palau el van enganyar a ell amb una falsa esmena als estatuts que hauria autoritzat el pagament de ‘bonus’ als directius.

Treballs pel Palau, donatius a CDC
Per la seva banda, l’empresari de Letter Graphic i Mail Rent Juan Menchén ha assegurat que els treballs facturats al Palau responien a serveis reals, com una campanya de creuament de fitxers de dades per obtenir un ‘target’ de públic. Sobre les donacions a CDC, ha admès que van pactar retornar al partit els beneficis obtinguts per les empreses en cada campanya electoral perquè era un bon client.En tot cas, ha explicat que tot i constar com a administrador de Mail Rent, ell no exercia aquesta funció, sinó que era cap de magatzem, i ha responsabilitzat a Vicente Muñoz de la facturació.

Per la seva banda, Vicente Muñoz, també soci d’aquestes tres empreses, només ha respost breument al seu advocat per al·legar només que té problemes de depressió, mèdicament diagnosticats, i que a mitjans del 2008 li van recomanar que s’agafés la baixa. Així, ha assegurat que no podia prendre cap decisió i que ell no portava l’àrea administrativa ni de facturació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]