Felícia Fuster va ser una pintora i poetessa amb un univers creatiu ampli i eclèctic. Això es pot veure molt bé en la seva obra escrita i ara, gràcies a una exposició retrospectiva, també en la seva obra plàstica. Es diu ‘Felícia Fuster: Una mirada a l’obra’, es podrà veure fins a l’1 d’abril i a la seu de la Fundació Felícia Fuster de Barcelona. La mostra repassa l’evolució creativa de l’artista, que s’inicia amb peces de tipus naïf, per evolucionar cap a un llenguatge cada cop més singular que desemboca en les seves creacions més conegudes: les Plurivisions.

Fuster va començar a pintar a la dècada dels anys 40 amb un estil afí a l’informalisme europeu i expressionisme abstracte americà. A mesura que es desenvolupa, va apropant-se als traçats cal·ligràfics i els espais atmosfèrics de la pintura oriental. La conjugació d’ambdós llegats, donada tant per la seva curiositat intel·lectual i artística com pels seus viatges a la Xina i al Japó, acaba donant lloc a un llenguatge pictòric propi carregat de matisos i subtilesa.

Les peces que us presentem en aquesta mostra no poden abastar la producció de Fuster en tota la seva complexitat i amplitud, ni estan disposades en forma d’una cronologia lineal. Més aviat funcionen com petites pinzellades que ens poden ajudar a comprendre un univers creatiu que, més que una pura evolució formal, esdevé una trajectòria vital. L’obra de Fuster, fràgil, delicada i evocadora, ens endinsa en un llenguatge plàstic tan consistent com carregat de sensibilitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]