La vaga dels controladors aeris ha donat peu a la vaga general que avui viu l’estat francès, la primera durant la presidència de François Hollande. Hi havia convocades dues-centes manifestacions per oposar-se a la proposta de reforma laboral feta pel govern socialista. L’anomenada llei el-Khomri –coneguda així pel cognom de la ministra de Treball– ha estat durament criticada tant per la dreta com per l’esquerra i ha motivat fortes mobilitzacions, especialment entre els joves.

La manifestació de Perpinyà, l’única que es fa a Catalunya, ha sortit a les deu del matí de la plaça de Catalunya i ha tingut un ampli seguiment de 5.000 persones. [Més informació, a VilaWeb Catalunya Nord.]

Una novetat que pot ser important avui és l’anomenada ‘Nit dempeus’. És la convocatòria d’acampades i concentracions, almenys a 21 ciutats de l’estat que volen imitar l’esperit del 15-M espanyol.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb