El portaveu de Sortu, Arkaitz Rodríguez, ha afirmat que Arnaldo Otegi és el candidat a lehendakari d’EH Bildu perquè ‘així ho han volgut les bases d’EH Bildu’ i perquè ‘així ho volen i ho desitgen amplíssims sectors socials i populars d’aquest país’, i serà així ‘faci el que faci i es posi com es posi l’estat espanyol’, que ‘en aquesta ocasió no va a poder fer res per impedir-ho’.

Rodríguez s’ha referit en aquests termes, a preguntes dels periodistes, en la conferència de premsa que Sortu ha ofert a Sant Sebastià per anunciar la convocatòria d’una manifestació el 13 d’agost, dia de començament de la Setmana Gran donostiarra, a les 17.00 des de la plaça del Bon Pastor de la capital guipuscoana, sota el lema ‘Sortu euskal Errepublika. Gora Herria!’.

Després de denunciar ‘la política d’excepció que l’estat espanyol aplica sistemàticament contra aquest poble’ i demanar la posada en llibertat dels ‘presos polítics bascos’, el portaveu de Sortu ha explicat que la mobilització del dia 13 es contextualitza en el fet que ‘ha tornat a quedar de manifest la impossibilitat d’avançar en una alternativa democràtica a l’estat espanyol’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb