L’estat espanyol ha embargat la caixa de resistència d’aportacions solidàries al raper mallorquí Josep Valtonyc. El grup de suport de Valtonyc ha informat avui que s’ha fet sota el concepte ‘embargament judicial procés penal’, segons que explica el diari dBalears.

La caixa solidària s’havia obert per a contribuir a pagar les despeses judicials i la multa del raper. Fins ara s’havien recaptat 3.800 euros. El grup de suport ha explicat que no queda clar si l’embargament s’ha fet per a pagar la fiança provisional o bé s’ha bloquejat el compte corrent.

Si fos el darrer cas, el grup ha dit: ‘És una altra maniobra més per part de l’estat espanyol i el poder judicial amb la intenció de desanimar, crear confusió i ofegar tota l’estructura organitzativa que s’ha alçat per defensar el cas de Valtonyc’.

El raper va ser condemnat a tres anys i mig de presó per calúmnies i injúries greus contra la monarquia espanyola i enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes, a més de rebre una sanció de tres mil euros.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.