El Consell Interuniversitari de Catalunya, el govern i les 12 universitats catalanes han acordat  a petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial als campus universitaris per l’augment de contagis de la covid-19 a Catalunya. De moment, demà es mantindran les classes presencials i la reducció de l’activitat presencial es farà a partir d’un dia d’aquesta setmana que no s’ha concretat. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ja ha anunciat que les seves activitats lectives passaran a ser en línia dijous.

La reducció de l’activitat docent presencial durant un període de 15 dies se centrarà en les classes teòriques i, per tant, no afectarà ni a les pràctiques ni a l’activitat de recerca. El Consell Interuniversitari subratlla que aquesta mesura es farà efectiva ‘en els pròxims dies’ i, en conseqüència, ‘demà es manté l’activitat universitària tal com estava prevista’.

L’òrgan també ha acordat consensuar un criteri comú davant la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial, tot respectant l’autonomia universitària.

D’altra banda, els màxims responsables de les universitats catalanes s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries per a l’adopció, ‘si s’escau en el futur’, de noves mesures de contenció de la pandèmia.

Finalment, el Consell ha destacat i agraït el compromís de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades i ha reiterat que les universitats ‘són segures’ i que l’objectiu de reduir ‘temporalment’ la docència presencial és aconseguir la ‘disminució de l’activitat induïda’, com és el cas de la mobilitat de les persones.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.