El 2016 és any electoral als EUA: el 8 de novembre els nord-americans són cridats a elegir el substitut de Barack Obama a la Casa Blanca. Els partits Demòcrata i Republicà es troben des de l’1 de febrer en període de primàries per a elegir els seus candidats, un procés que no es tancarà fins al juny. Tenint en compte el nombre de delegats que han obtingut fins ara, dos noms sembla que es perfilen en la cursa cap a la presidència: el de Hillary Clinton, en el camp demòcrata, i el de Donald Trump, en el republicà.

El procés de primàries i de caucus és seguit amb tot luxe de detall i d’anàlisi pels mitjans nord-americans, que hi han dedicat portals especials amb profusió de recursos interactius i projeccions.

The Washington Post, per exemple, proposa una pàgina de disseny molt senzill per a mostrar tots els resultats i previsions de les primàries. Entre les informacions que s’hi troben, hi ha un comptador dels diners invertits en la campanya de cada candidat

El diari USA Today, conegut per les seves grans infografies, no sols segueix el dia a dia de les primàries, sinó que ofereix als lectors un baròmetre de l’activitat i comentaris generats pels candidats a Facebook, un joc per a trobar el candidat adequat i un bon comparador d’enquestes.

El portal Politico aplega totes les dades de manera ben gràfica i proposa un altre comptador de delegats.

I l’edició internacional del diari britànic The Guardian es destaca per l’apartat The Minute, un complet seguiment de la campanya al minut.

Finalment, cal esmentar The New York Times, que a més de gràfics i mapes amb totes les dades, introdueix a la portada especial sobre les presidencials les claus que cal saber sobre les primàries del dia.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb