Tarragona (ACN).- Les grades del Circ Tarraco de la plaça dels Sedassos de Tarragona recuperaran el perfil original amb un projecte subvencionat pel programa 1,5% Cultural del Ministeri de Foment. La intervenció permetrà, per una banda, de museïtzar i conservar el monument i, per una altra, d’habilitar unes grades obertes i accessibles que s’integraran a la plaça dels Sedassos. La regidora de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que es tractava d’una ‘bona notícia’ perquè els permetria de continuar amb la tasca de recuperació, museïtzació i posada en valor del Circ de Tarraco. La intervenció consistirà en la instal·lació d’un ‘llençol’ plegat que recuperarà el perfil original de les grades en tres de les sis voltes existents.

El projecte pretén de recuperar una part d’un dels monuments romans més importants de Tarragona, el Circ Romà, un dels més ben conservats i més singular perquè es troba dins el recinte emmurallat de la ciutat. La intervenció consistirà en la instal·lació d’un ‘llençol’ plegat que recuperarà el perfil original de les grades en tres de les sis voltes existents i que serà accessible des de la plaça dels Sedassos.

El ‘llençol’ d’acer i recobert d’un material que combina fusta i plàstic permetrà que el visitant s’hi pugui asseure. Les noves grades protegiran les voltes existents i per una porta integrada al monument s’hi podrà entrar i travessar la volta original i, en una segona fase, s’hi habilitarà un espai d’interpretació del circ amb maquetes i audiovisuals. Al carrer dels Ferrers s’arreglarà el mur actual. Es col·locarà una barana d’acer que permetrà d’observar el monument des de la part de dalt.

La intervenció prevista es farà utilitzant materials que permetran distingir clarament la part nova i l’antiga per facilitar-ne la interpretació i serà reversible en el temps. La superfície total on es portarà a terme el projecte és de 450 metres quadrats i les noves grades tindran una superfície de 191 metres quadrats. El projecte ha rebut el 75% del finançament a través del programa 1,5 % Cultural del Ministeri de Foment que té per objectiu la conservació i enriquiment del Patrimoni Històric Espanyol. El pressupost total és de 242.000 euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.