Les Falles han fet avui una ‘Crida’ al món perquè s’acoste a aquesta festa ‘oberta i integradora’, part ‘fonamental de la identitat dels valencians i de les seues arrels’.

Així ho ha expressat la fallera major de València d’enguany, Raquel Alario, que ha mostrat l’orgull per aquest reconeixement de la UNESCO ‘a la feina d’artistes fallers, pirotècnics i poetes’ que han mantingut viva la festa.

Alario, que s’ha adreçat als assistents a la Crida en diversos idiomes, ha estat acompanyada en les Torres de Serrans per representants de totes les poblacions on es fan falles.

Un espectacle lumínic ha tenyit de color la façana de les Torres i ha inaugurat aquesta Crida a la Humanitat, a la qual han assistit també el president de la Generalitat, Ximo Puig, el batlle de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Centre Fallera, Pere Fuset, juntament amb el president de les Corts, Enric Morera, i més autoritats.

El pirotècnic Ricardo Cabeller ha cremat 160 quilos de pólvora durant gairebé deu minuts, en un dels moments més esperats de la nit.

Però la cirereta de la celebració pel reconeixement de les Falles ha estat la cremà del monument que la setmana passada s’havia instal·lat davant les Torres i que no va poder cremar per la pluja. El mal temps, de fet, va obligar a ajornar aquesta crida, que finalment s’ha celebrat avui.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]