Diversos partits d’esquerres, sindicats i entitats socials del Gironès han signat aquest dilluns un manifest conjunt de suport al referèndum del proper 1-O i han fet una crida a la participació. Els impulsors de la iniciativa han demanat col·laboració per a ‘desbloquejar la negativa del govern del PP a l’exercici legítim i democràtic de votar’ i han defensat que ‘les divergències polítiques en una societat democràtica i plural com la nostra s’han de resoldre votant’. Paral·lelament, demanen mobilitzacions pacífiques i fermes en cas que l’estat espanyol persegueixi els organitzadors. Asseguren que defensaran les institucions ciutadanes en cas que siguin atacades per haver posat les urnes.

Els impulsors de la iniciativa han afirmat que ‘la reivindicació de més i millor autogovern per Catalunya ha estat sempre una eina per a la transformació i la justícia social’ i han rebutjat ‘qualsevol intent de dividir les capes populars i mitjanes del país per raó d’origen, llengua o identitat’. Entre els signants, hi ha ERC, EUiA de Llagostera i Salt, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Anticapitalistes, Canviem Salt, CCOO, Intersindical Alternativa de Catalunya, L’aurora OM, Moviments d’Esquerres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Girona, el Procés Constituent, Podem, Súmate, la UGT i la Xarxa pels Drets Socials.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]