Amb el lema ‘Marató per la democràcia’, les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural han convocat els ciutadans a concentrar-se davant els ajuntaments avui diumenge a les onze del matí, en una jornada de suport al referèndum del primer d’octubre.

Hi ha més de tres-cents actes convocats arreu del país, en una jornada que preveu ser ‘festiva, transversal i participativa’. La convocatòria és una resposta ‘serena i pacífica’ als ‘assalts a les institucions catalanes i els atacs a la llibertat d’expressió’ d’aquests últims dies. La jornada acabarà amb una encartellada multitudinària als carrers i places d’arreu, i amb el repartiment de fulletons informatius, segons que indica Òmnium Cultural en un comunicat.

Les entitats convocants posaran a la disposició dels ciutadans impressores i material per a pintar, i organitzaran tallers per a dissenyar cartells, xapes, lones, pancartes i murals. Per la seva banda, entitats culturals, esportives, socials i de lleure amenitzaran la jornada. Els participants que ho vulguin es podran imprimir el material per als tallers ací.

Òmnium ha fet un vídeo per a convocar com més gent millor:

 

Tot i que hi ha concentracions convocades davant els ajuntaments de tot el país, l’acte central serà a la plaça Universitat de Barcelona. En aquest cas, si bé la convocatòria és igualment a les onze, hi haurà tallers per a preparar material informatiu i de campanya des de les deu del matí i fins a les dues del migdia. A part de l’acte central, hi haurà jornades per a preparar material i encartellar les places i carrers als diferents barris de la ciutat.

Amb aquest gest, les entitats convocants volen contrarestar la resposta policíaca i judicial repressiva d’aquests últims dies en què s’ha requisat material de campanya del primer d’octubre, s’ha identificat activistes en actes a favor de la independència i s’ha detingut alts càrrecs del govern en el cop d’estat contra la Generalitat d’aquesta setmana.

Ahir, les entitats sobiranistes van desmentir les convocatòries falses que s’havien estès en nom seu per les xarxes socials i que buscaven generar problemes i intensificar la repressió policíaca d’aquests dies. En aquest sentit, demanaven als ciutadans que només participessin a actes de campanya, de caràcter local, i anunciats de fa dies.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]