En un equip de futbol, tant important és la seguretat que aconsegueixi transmetre un defensa central, el control del joc d’un migcampista la gosadia d’un davanter centre. Totes les posicions i totes les funcions són necessàries per assolir l’èxit desitjat. De la mateixa manera, la dinamització del Patrimoni Cultural Immaterial requereix diferents rols i responsabilitats. Si volem marcar un gol, això és si volem aconseguir salvaguardar les expressions culturals contra l’embat de la globalització, hem de coordinar les mesures de salvaguarda que apliquem en diferents àmbits. És imprescindible saber destriar els blocs d’actuació concrets per a poder optar a la victòria.

Aquesta és la filosofia que ha dominat la segona jornada de la Trobada d’ONGs Ibèriques Acreditades per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català amb la col·laboració de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial. El primer bloc de reflexió ha tractat sobre totes aquelles activitats relacionades amb la recerca: la documentació, la catalogació i la investigació del patrimoni cultural immaterial. Unes esferes que acostumem a vincular estrictament amb l’àmbit acadèmic, i que tanmateix, són un terreny molt ben abonat per a la participació ciutadana.

Llegeix la crònica sencera a Tornaveu fen clic aquí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.