Aquest any les mobilitzacions dels sindicats obrers durant el Primer de Maig a París han coincidit amb la recta final de la segona volta de les eleccions presidencials franceses, que es faran diumenge vinent, 7 de maig, amb el centrista Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen com a finalistes.

Els sindicats i les organitzacions polítiques d’esquerra han convertit la jornada en una protesta contra Le Pen, com ja va succeir el 2002, quan l’esquerra es va mobilitzar per votar en contra del pare d’aquesta, JeanMarie Le Pen, llavors candidat presidencial.

La jornada ha estat marcada pels incidents entre manifestants i policia, i quatre agents han resultat ferits durant els disturbis. Els manifestants han llançat còctels molotov i altres objectes contra els agents, dos dels quals han resultat ferits de gravetat, un en una mà, i un altre amb cremades a la cara.

En les imatges retransmeses per la televisió francesa es pot veure a un policia intentant sufocar les flames del seu vestit antidisturbis i núvols de gas lacrimogen en els voltants de la parisenca plaça de la Bastilla.

Les protestes han deixat imatges com aquestes:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]