El ministre d’Agricultura francès, Stéphane Le Foll, ha anunciat la data de les eleccions previstes per l’any que ve. La primera tanda de les presidencials es farà el 23 d’abril de 2017, mentre que la segona tanda serà el 7 de maig. Les eleccions legislatives es faran els diumenges 11 de juny i 18, mentre que les eleccions al senat es faran el 24 de setembre.

A les eleccions presidencials del 2012, François Hollande va guanyar el torcebraç a Nicolas Sarkozy en la segona tanda amb una diferència molt prima: 51,64% contra 48,36%. Marine Le Pen, del Front Nacional, va quedar apartada en la primera tanda amb més del 17% dels vots. La pugna de l’any que ve per entrar en la segona tanda es preveu que es dirimeix entre l’UMP i el Front Nacional, que ha fet un avenç electoral fort aquests últims anys.

Els candidats dels principals partits per a les eleccions presidencials de l’any que ve no estan encara confirmades. Les primàries hauran de determinar qui serà el cap de cartell dels republicans (UMP de Sarkozy), dels socialistes i del Moviment Democràtic de François Bayrou. En canvi, Marine Le Pen ja ha confirmat que serà la candidata del Front Nacional. Al camp republicà, sonen noms com els ex-primers ministres François Fillon i Alain Juppé, l’ex-ministra Nathalie Kosciusko-Morizet, així com el propi Nicolas Sarkozy, que ha de decidir si torna a optar a la presidència després d’haver-la ostentat entre 2007 al 2012.

En les files del Partit Socialista, es postulen noms com la senadora Marie-Noëlle Lienemann, que ja ha expressat la seva voluntat de competir a les primàries, l’actual president François Hollande, que està rumiant si vol repetir, i l’ex-ministre d’Educació, Benoît Hamon.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.