En el món dels diables i el foc, les tasques de cura, de càtering i les activitats infantils recauen, majoritàriament, en les dones. Molt poques d’elles arriben a ser cap de colla i, quan ho aconsegueixen, sovint han d’afrontar un mur del menyspreu i el masclisme. Aquestes són algunes de les queixes que fan des de la Federació de diables de la Ciutat de Barcelona, que consideren que “el món dels diables no és un paradís, ans al contrari, també està molt influenciat per la tradició masclista i paternalista de la societat”. Per fer visible i revertir aquesta situació l’entitat ha convocat les diablesses barcelonines –joves, gran i àvies– a la 1a Diada de Dones de Foc.

Per Cristina Velasco, presidenta de la Federació de diables de la Ciutat de Barcelona, la 1a Diada de Dones de Foc vol ser “una jornada on debatre, donar eines i celebrar que ens volem fortes i vives”. Serà la vigília del dia de la dona, el pròxim 7 de març, a la Plaça dels Àngels de Barcelona, i es faran xerrades, presentacions, tallers, concerts i espectacle de foc. A la diada s’hi sumarà l’associació d’Amics dels Gegants Ramon i Lola del Raval, per reclamar conjuntament la igualtat de la dona en el món del foc i la cultura popular.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb