Les Corts Valencianes executen tres de les quatre actuacions proposades per l’auditoria d’eficiència energètica. Només hi mancarà l’estudi per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al parlament valencià, una proposta que els serveis de la cambra preveuen per a la recta final de la legislatura actual.

Segons que ha informat el Servei d’Assistència Tècnica a la Taula de les Corts, la primera acció de l’auditoria energètica ha estat substituir les lluminàries per equips amb tecnologia led. Això permet un estalvi considerable en consum elèctric i millora la il·luminació sensiblement. El parlament ha detallat en un comunicat que ja s’han adaptat la part noble del Palau dels Borja i l’hemicicle.

Els treballs de substitució de les lluminàries prosseguiran al vestíbul i a l’edifici dels grups parlamentaris, mentre que s’elabora el projecte per a canviar la il·luminació de la façana del palau. A continuació s’estudiarà aquesta millora per al saló de plens, l’andana, la sala Vinatea i la d’Usos Múltiples.

La següent acció que es desenvoluparà, en seguiment de l’auditoria energètica, és la millora dels equips de climatització. Implicarà un estalvi en el consum, però també ha significat un estalvi en la inversió prevista, perquè finalment els treballs de substitució es faran per un import de menys de la meitat del previst.

D’altra banda, el Servei d’Assistència Tècnica de les Corts ha informat a la mesa que també es procedirà a optimitzar la potència contractada i, d’acord amb les millores efectuades, se n’ajustarà la potència al consum real. Segons els informes tècnics, la inversió realitzada serà amortitzada en tres anys i implicarà un estalvi notori en el consum elèctric de les Corts.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb