Les Corts Valencianes executen tres de les quatre actuacions proposades per l’auditoria d’eficiència energètica. Només hi mancarà l’estudi per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al parlament valencià, una proposta que els serveis de la cambra preveuen per a la recta final de la legislatura actual.

Segons que ha informat el Servei d’Assistència Tècnica a la Taula de les Corts, la primera acció de l’auditoria energètica ha estat substituir les lluminàries per equips amb tecnologia led. Això permet un estalvi considerable en consum elèctric i millora la il·luminació sensiblement. El parlament ha detallat en un comunicat que ja s’han adaptat la part noble del Palau dels Borja i l’hemicicle.

Els treballs de substitució de les lluminàries prosseguiran al vestíbul i a l’edifici dels grups parlamentaris, mentre que s’elabora el projecte per a canviar la il·luminació de la façana del palau. A continuació s’estudiarà aquesta millora per al saló de plens, l’andana, la sala Vinatea i la d’Usos Múltiples.

La següent acció que es desenvoluparà, en seguiment de l’auditoria energètica, és la millora dels equips de climatització. Implicarà un estalvi en el consum, però també ha significat un estalvi en la inversió prevista, perquè finalment els treballs de substitució es faran per un import de menys de la meitat del previst.

D’altra banda, el Servei d’Assistència Tècnica de les Corts ha informat a la mesa que també es procedirà a optimitzar la potència contractada i, d’acord amb les millores efectuades, se n’ajustarà la potència al consum real. Segons els informes tècnics, la inversió realitzada serà amortitzada en tres anys i implicarà un estalvi notori en el consum elèctric de les Corts.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb