El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat dues esmenes a la totalitat presentades pels grups parlamentaris del PP i Ciutadans al projecte de llei de pressupost de la Generalitat. Totes dues votacions han obtingut 56 vots en contra (PSPV, Compromís i Podem) i 40 a favor (PP i Cs).

Els dos grups han argumentat que el pressupost és ‘fictici’. El diputat de Cs Tony Woodward ha retret al govern que no s’obri a negociar els comptes amb el seu partit després dels dubtes expressats per Podem, molest perquè no s’ha inclòs la taxa turística.

Per una altra banda, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha defensat que el pressupost té el nivell més alt de despesa social de la història de la Generalitat en termes absoluts, car la inversió en sanitat, educació, polítiques inclusives, ocupació i habitatge suma 12.762 milions d’euros, 2.017 milions més que el 2015. L’augment ha estat del 18,8% en tres anys.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.