Les Corts desencallen la recuperació de la ràdio i la televisió públiques

  • El ple de dijous designarà el president i els nou membres del consell rector de la Corporació

VilaWeb
Redacció
16.10.2016 - 22:00

El ple de les Corts de dijous votarà el candidat a la presidència de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la resta dels nou membres del consell rector de l’ens que recuperarà el testimoni de RTVV. Aquest punt havia quedat encallat des del juliol perquè no hi havia consens sobre els noms que ocuparien l’òrgan de govern de l’ens de comunicació públic.

En una primera votació cal una majoria de dos terços de les Corts (66 vots), mentre que en la segona votació n’hi ha prou amb una majoria de tres cinquens (60 vots). De moment, hi ha consens sobre el nomenament del president, que serà Enrique Soriano, però encara no sobre la resta de membres del consell rector, que exigeix una representació equilibrada d’homes i dones.

Dijous es faran dues rondes de tres votacions en una urna. Una d’aquestes votacions serà per designar el president, Enrique Soriano. La resta de votacions serviran per designar els membres permanents de l’ens —cinc que corresponen als grups parlamentaris— i per als no permanents, que han de ser proposats pel Consell de la Ciutadania, el Consell Audiovisual i els treballadors de la Corporació. Mentre no es designin aquests dos òrgans i el comitè d’empresa de l’ens, la comissió de RTVV i de l’Espai Audiovisual és l’encarregada de fer les propostes.

Tres lleis
Per altra banda, el ple de les Corts també servirà per fer la sessió de control del president de la Generalitat, Ximo Puig, i per votar tres lleis: Llei de Procediments d’Emergència Ciutadana i Llei de Modificació del Sistema d’Elecció i Revocació de Senadors Territorials (a proposta de Podem) i la Llei d’Incompatibilitats (a proposta de Compromís).

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any