La Generalitat Valenciana ha decidit de crear unitats d’Igualtat a cadascuna de les conselleries i també a la Presidència amb el propòsit de vetllar per l’aplicació efectiva del principi d’igualtat entre homes i dones. Segons que informa el consell, serà un servei que dependrà de cada subsecretaria, es regirà com un òrgan administratiu i actuarà d’acord amb les competències del departament respectiu.

Aquestes unitats seguiran el compliment de la normativa en matèria d’igualtat i l’avaluaran. També assessoraran a l’hora d’elaborar informes sobre l’impacte per raó de gènere.

Amb aquest servei, el govern vol proposar mesures per a incorporar la perspectiva de gènere en contractes, subvencions, convenis, acords, gestió de recursos humans i qualsevol altra actuació. També fomentarà l’ús d’un llenguatge no sexista ni discriminatori als documents i informes elaborats per les conselleries.

El govern explica, a més, que les unitats d’Igualtat es creen per impulsar mesures específiques dirigides a corregir situacions de desigualtat social que afecten especialment dones en exclusió social, víctimes de violència o que pateixen discriminació múltiple.

Una tasca serà la d’assistir a l’elaboració de publicitat institucional per a transmetre ‘valors positius i igualitaris i evitar estereotips de gènere’. També supervisaran i proposaran mesures per a incorporar la perspectiva de gènere quan s’elaboren els pressupostos. Més competències: s’encarregaran de demanar la informació estatística originada per l’activitat del departament; i, des del punt de vista del gènere, examinaran les estatístiques oficials relacionades amb l’àmbit competencial que els pertoca i també les aniran seguint i les controlaran.

Les unitats d’igualtat també promouran l’elaboració d’estudis d’investigació i informes tècnics de diagnòstic de la situació de les dones, en relació amb les àrees d’activitat del departament, amb la finalitat de detectar possibles situacions de desigualtat entre dones i homes i corregir-les. També assessoraran per a elaborar plans d’igualtat, col·laboraran per a avaluar-los i proposaran de prendre mesures correctores.

Accions formatives
D’una altra banda, impulsaran la formació i la sensibilització del personal dels departaments en relació amb l’abast i significat del principi d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, mitjançant propostes d’accions formatives a la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere. Així mateix, impulsaran mesures de coresponsabilitat i conciliació de la vida personal, laboral i familiar que prengui la conselleria amb competències en funció pública.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.