Un policia ha mort i dos més es troben en estat molt greu arran d’un tiroteig ahir al vespre als Camps Elisis de París. L’atacant va obrir foc contra els agents des d’un cotxe amb una arma automàtica. El president François Hollande ha confirmat que és un atemptat i ho ha relacionat amb les eleccions de diumenge. En el tiroteig hi ha participat un home que ha estat mort per les forces de seguretat.

L’atemptat ha passat mentre els candidats a la presidència de la República participaven en una sèrie d’entrevistes en directe a France2. François Fillon i Marine Le Pen han anunciat que anul·larien els seus darrers actes de campanya i tots els candidats han expressat el seu suport a la policia.

La policia considera els fets com un atemptat, però no donen crèdit a diverses reivindicacions que han fet grups de caràcter gihadista. Quin impacte poden tenir els fets sobre la votació de diumenge s’ha de veure, però Le Pen ha intentat treure’n profit polític immediatament.

El president François Hollande ha fet una declaració institucional per dir que encara s’intensificaran més les mesures de seguretat en vista a la votació de diumenge, per poder assegurar a tots els ciutadans que poden anar a votar tranquils.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]