Guillem Anglada Escudé

La revista Nature ha elegit l’astrofísic català Guillem Anglada-Escudé un dels deu científics més destacats de l’any. Anglada-Escudé és el director del grup investigador que va descobrir el planeta Proxima b, que orbita l’estrella Proxima Centauri, la més propera al nostre sistema solar, a uns quatre anys llum. Es tracta d’un planeta rocós i una mica més gros que la Terra la principal característica del qual és que té una temperatura que permetria l’existència d’aigua líquida a la seva superfície. Per tant, s’obre la porta a la possibilitat que s’hi desenvolupés vida i es converteix en el planeta habitable més pròxim a la Terra.

Anglada-Escudé és astrofísic de la Univeristat Queen Mary de Londres, i la transcendència del descobriment que va fer rau, segons destaca Nature, en el fet de plantejar la qüestió de si és possible ‘que hi hagi vida en nostre pati de darrere còsmic’.

Diu d’ell: ‘Un amanet de la ciència ficció que mentre es feia gran a prop de Barcelona va tenir el seu inici en l’astronomia fent simulacions per al projecte Gaia, una missió de l’Agència Espacial Europea per a cartografia mil milions d’estrelles’.    

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]