‘Las tractoradas’ és un videojoc en desenvolupament en què el jugador ha d’impedir que la policia aturi els votants de l’1 d’octubre blocant-la amb tractors. Qui hi ha darrere no és una empresa catalana, sinó que l’ha programat un equip d’estudiants de NuVu Studio, un institut de Cambridge (Massachusetts, Estats Units) que funciona amb projectes multidisciplinaris i col·laboratius. Un d’aquests projectes ha estat el desenvolupament d’un videojoc basat en el moviment independentista català. El joc complet no està disponible, però ací podeu veure’n un vídeo de presentació:

Amanda Brown, una de les desenvolupadores del joc, explica en una entrevista a VentureBeat que no tan sols el fet de programar un videojoc va ser un repte per a ells, ja que també van haver d’informar-se sobre Catalunya. ‘Als Estats Units arriben notícies sobre Catalunya, però no necessàriament amb coneixement de què passa. Per sort, vam poder recaptar informació de periodistes que eren a Catalunya i de catalans que coneixien algunes persones de l’equip’, explica.

Gràcies a això van descobrir el paper que la pagesia i els tractors van tenir durant l’1 d’octubre. ‘Als Estats Units i al Regne Units no es va parlar gaire del paper dels tractors en el moviment, així que la gent no entenia la importància dels tractors i com van blocar el pas de la policia’, explica Brown.

El videojoc es basa en el dia del referèndum d’autodeterminació i es juga sobre un mapa de Catalunya. El jugador ha d’aconseguir que els votants arribin als col·legis electorals per aconseguir punts, però des de la frontera arriben cotxes de policia per a impedir-ho. Amb els punts guanyats es poden comprar tractors per a blocar les carreteres i protegir els votants.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb