El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha enviat una carta als socis de l’organització fent una crida a omplir la caixa de solidaritat organitzada per l’Assemblea i Òmnium per pagar les multes imposades als polítics catalans: ‘Que aprengui l’estat que el seu poder té límits i que no ens frenarà!’. Avui dia, ja han estat multats l’ex-president Artur Mas i els ex-consellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs. A més, el tribunal de comptes espanyol va començar una investigació per reclamar a Mas, Ortega i Rigau els més de cinc milions d’euros que va costar el 9-N.

En la carta, Sànchez també demana aportacions per enfortir la campanya a favor del ‘Sí’ en el referèndum de l’1-O. Amb aquest objectiu al document s’hi adjunten els dos números de compte on es poden fer les aportacions.

El text comença amb una citació de Benjamin Franklin, un dels pares fundadors dels Estats Units: ‘Els qui renuncien a la seva llibertat per obtenir de moment una petita seguretat, no mereixen ni la llibertat ni la seguretat’. I insta la població a defensar els governants i el referèndum: ‘Defensem coherentment els nostres governants. Fem tot el necessari per defensar la nostra dignitat, la democràcia i la llibertat. Junts fem imbatible el referèndum’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb