L’ANC de Brussel·les ha organitzat aquest vespre un ‘sopar anticonstitucional’ amb el raper mallorquí Valtònyc, exiliat a Bèlgica i condemnat a l’estat espanyol per suposades amenaces, injúries a la corona espanyola i enaltiment del terrorisme. Valtònyc ha de tornar a declarar el 3 de setembre i la justícia belga aviat prendrà una decisió sobre l’euroordre que va emetre l’Audiència espanyola perquè fos extradit.

Valtònyc se n’anà a Bèlgica el maig per a evitar d’entrar a la presó. Segons que ha explicat unes quantes vegades, té l’objectiu de demostrar que la justícia espanyola persegueix la llibertat d’expressió. A més, considera que va ser declarat culpable injustament i que el procediment judicial a Bèlgica sí que reuneix les garanties per a un judici just.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb