L’ANC comença avui la campanya pel ‘sí’ en el referèndum, que posarà èmfasis a convèncer els votants dels ‘comuns’ i del PSC, perquè considera que a les seves files hi ha partidaris de la independència que encara ‘no ho tenen clar’. Al matí començarà l’acte de presentació de la campanya que, sota el nom de ‘Fem futur’, tindrà lloc a Sant Feliu de Llobregat, on el batlle, Jordi San José Buenaventura, és d’ICV-EUiA.

De fet, l’entitat sobiranista vol prioritzar la presència a municipis del Barcelonès, del Vallès Occidental –Badia, Barberà, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Sabadell i Terrassa–, del Vallès Oriental, del Baix Llobregat, del Garraf i de zones del Tarragonès.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, explicava que no és la campanya específica a favor del sí en el referèndum sinó una acció prèvia per acabar de convèncer aquells votants de formacions que no són independentistes però que s’hi poden sentir propers i que es plantegen què votarien en el referèndum, com els dels comuns.

Cada mes s’escollirà un tema sobre el qual fins a 5.000 voluntaris donaran una ‘pluja de raons’ a favor de la República Catalana arreu del territori i a l’estranger. Per exemple, l’acte d’avui estarà dedicat a Infraestructures com a eix central. Hi haurà la figura del ‘supervoluntari’, que es desplaçarà des dels territoris on ja hi ha una majoria independentista cap a d’altres zones ‘prioritàries’, com el Barcelonès, el Vallès Occidental i l’Oriental, el Baix Llobregat, el Garraf, el Tarragonès.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb